First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top
Personal Trainer Delft > Coaching  > Vegafans opgelet: Rozey opent haar deuren
rozey delft

Vegafans opgelet: Rozey opent haar deuren

Februari jl. schonken we hier in ons blog aandacht aan de biefstuk van Loetje in Delft. In februari opende ook het vegan restaurant Rozey in Delft. Tijd voor aandacht voor het vegetarisme en het veganisme.

Een vegetarische en/of een veganistische leefstijl staat steeds vaker in de belangstelling.
In een onderzoek van het CBS over 2020 geeft 5 procent van de 18-plussers (630 duizend personen) aan nooit vlees te eten; 3 procent eet geen vlees maar wel vis (de pescotariërs), 2 procent eet ook geen vis (de vegetariërs). Een volledig plantaardig dieet komt met 0,4 procent (53 duizend personen) nog zeer weinig voor. Een half procent van de 18-plussers is in het afgelopen jaar19) gestopt met vlees eten.
Ruim 1 op de 3 mensen is in 2020 minder vlees gaan eten. Een trend die zich uit in de openingen van vegan restaurants als Rozey in Delft.

Wat is een vegetariër?

Iemand die geen vlees eet, maar wel ei en zuivel, heeft een vegetarisch eetpatroon. Dit heet officieel lacto-ovo-vegetarisch. Sommige mensen die geen vlees eten, eten wel vis (pescotariërs). Naar schatting eet ongeveer 5% van de bevolking vegetarisch.

Wat is een veganist?

Veganisten eten helemaal geen dierlijke producten, dus ook geen melk of eieren. Zij gebruiken verder geen materialen afkomstig van dieren, zoals leer.

Is veganisme/vegetarisme gezond?

Minder vlees en zuivel eten en méér volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en plantaardige vleesvervangers  voor een lager risico op hart- en vaatziekten. Dus van een helemaal vegetarisch/veganistisch eetpatroon kan hetzelfde worden gesteld. Daarnaast is het produceren van plantaardig voedsel veel minder milieubelastend.

De kanttekeningen

Met veganisme/vegetarisme kan je prima gezond leven. Als veganist let je vooral goed op of je voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B12 en calcium binnenkrijgt. Dit zijn voedingsstoffen die je vindt in dierlijke producten. Die moet je dan dus ergens anders vandaan halen. Betrouwbare wetenschappelijke informatie vind je bij het Voedingscentrum. Als veganist/vegetariër moet je wel meer je best doen, om alle aanbevolen voedingsstoffen binnen te krijgen.

``Met veganisme/vegetarisme kan je prima gezond leven. Als veganist/vegetariër moet je wel meer je best doen, om alle aanbevolen voedingsstoffen binnen te krijgen.``

vegetarisch dietist

veganistisch eten delft

Rozey te Delft, vega en vegan voor een vast bedrag

Ongeveer de helft van de kaart bij Rozey is vegetarisch en de andere helft vegan. Populaire gerechten op de kaart zijn de mini-burger met cheddar, steak watermeloen met portjus en gerookte amandelen, de crispy sushirol met sojasaus en oesterzwammen ‘Peking Style’ in een Chinees pannenkoekje. Gasten kunnen voor een vast bedrag alles kiezen van de kaart. Binnen is plek voor 110 gasten en buiten voor 40.  Rozey is gevestigd aan de Zocherweg 9 aan het Agnetapark

Gezond eten, vooral een individuele zaak

Bij First Class Fitness staat in voedingsbegeleiding niet zo zeer de methode, maar de mens centraal. Onze gediplomeerde Gewichtsconsulent zal in zijn begeleiding dan ook altijd maatwerk leveren. Streven naar een gezond eetpatroon waarbij niet de bestaande gewoontes helemaal overhoop worden gehaald. Ook streven naar een gezond eetpatroon die valt vol te houden. Dus géén diëten en niet meebewegen met voedingshypes.

Wil jij meer informatie over een gezond eet- en beweegpatroon die bij jou past?

Ja! Stuur me alle informatie over meer bewegen en gezond eten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geen reacties
Reageer
Naam
E-mail*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.