First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top
Personal Trainer Delft > Blog  > Val gemakkelijk af met portiecontrole
Portiebeheersing

Val gemakkelijk af met portiecontrole

Size matters

Om af te slanken is het belangrijk dat je je porties aanpast. Je kan concluderen dat het niet is wát je eet maar hoeveel je ervan eet. Echter is veel eten zo gemaakt dat je er gemakkelijk teveel van eet. Eten waar veel suiker en zout aan toegevoegd is in combinatie met vetten smaakt heel erg lekker. Bijvoorbeeld chips en chocolade. Eten met geraffineerde koolhydraten is goedkoper maar stukken ongezonder.  Deze zijn fabrieksmatig behandeld en bevatten nauwelijks vezels, vitamines en mineralen.

Kleine wijzigingen geven groot resultaat

Portie verkleinen is een ideale manier om af te slanken. Dus alles eten maar van alles minder. Dat lukt beter als je op de keuzes van je voeding let. Zo bevat groente en fruit niet veel calorieën maar wel veel vezels, vitamines en mineralen. Je kunt er dus veel van eten zonder aan te komen. Om je porties te verkleinen is het goed om te weten hoe het zit met teveel eten en wat je nog meer kunt doen om dit te voorkomen.

6 tips om je porties te verkleinen

 • Eet van een kleiner bord
  Als je van een kleiner bord eet lijken je porties groter en doet iets met je inname. Hierdoor stop je eerder met eten. Dat geldt overigens ook voor kleiner bestek. Je eet zo meer happen en dat vult gemakkelijker.
 • Poets je tanden na het avondeten
  De smaak van randpasta zorgt ervoor dat je geen trek meer hebt in eten. Bovendien is het gemakkelijker om eten te laten staan als je weet dat je tanden schoon zijn voor het slapen gaan.
 • Schep je ten op in de keuken
  Pannen op tafel nodigen ut om te blijven eten
 • Maak een gezonde versie van een ongezonde maaltijd
  Heb je bijvoorbeeld zin in pizza? Maak dan een alternatief kaar met bruin brood en gezonde topics als groente en mager beleg.
 • Eet niet uit de verpakking
  Als uit een verpakking eet blijf je gemakkelijker eten. De bodem is namelijk dichterbij dan je denkt.
 • Vermijd eten met teveel zout en toegevoegde suiker
  Zout en suiker zijn buiten conserveringsmiddelen maar ook smaakversterkers. Ze maken voeding goedkoper omdat het langer goed blijft maar ook ongezonder. Smaakversterkers maken eten lekkerder en dat helpt dooreten in de hand. Let dus goed op etiketten en maak goede keuzes.

Kleine wijzigingen geven groot resultaat

Portiebeheersing werkt het beste als je dit met kleine stappen gaat inzetten. Kleine stappen zijn te overzien en geven na verloop van tijd resultaat. Bijvoorbeeld je eet iedere dag een zoet toetje na het eten. Doe dit dan om de dag en neem er niets anders voor in de plaats. dat kan zo 400 calorieën schelen per week. Na een jaar ben je dan ruim 3 kilo afgevallen. Alleen door deze ene verandering.

Maak een overzicht van eten dat voor jou moeilijk is om te beperken. dan weet je dat daar jouw valkuil ligt. Zet dit soort eten minder op je menu en je gaat zeker resultaat boeken.

Share
Geen reacties
Reageer
Naam
E-mail*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.