First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top
 
first class fitness

Trainingsschema

BEGRIPPEN

Wat is een trainingsschema?

De term trainingsschema is een veel voorkomend begrip in de sportwereld, maar wat betekent het eigenlijk? Een trainingsschema is een vooringesteld opgelegd schema voor één of meerdere dagen per week. In dit schema staan onder andere tijden, beschrijvingen en frequenties van diverse soorten oefeningen zoals cardio en krachttraining bijvoorbeeld.

first class fitness

Welke functie heeft het

Een trainingsschema kan je helpen met de regelmaat in de opbouw van oefeningen, hardloop afstanden; zoals de marathon, cardio oefeningen en het kan je structuur bieden waardoor je uiteindelijk betere resultaten behaalt. Een trainingsschema kan dus bijdragen om je uiteindelijke trainingsdoel te bereiken. Het is verstandig om met een trainingsschema te te sporten, omdat je hiermee structuur aan brengt in de dagelijks leven en je hier specifieker mee traint. Daarnaast heb je, als je een goed trainingsschema hebt, minder kans op vervelende blessures of overbelasting van spieren, pezen of gewrichten.

Welke heb ik nodig?

1. Er zijn verschillende soorten trainingsschema’s kies er een uit die bij jouw doelen en wensen past. Heb je veel last van spierpijn of een onregelmatig leven? Kies dan bijvoorbeeld voor een split-schema, hierbij verdeel oefeningen over verschillende dagen en train je iedere keer een ander lichaamsdeel.</p> <p>2. Ga nooit aan je trainingsschema beginnen zonder goede warming-up, wanneer je dit toch doet verhoog je de kans op blessures. Vraag daarom bij het maken van een trainingsschema om een warming-up en cooling-down.

Ik ga nu met plezier sporten Ik ben heel erg tevreden en blijf zeker nog een tijdje gaan.

M. Meer

Ja! Stuur mij alle (start-)informatie voor beweeg- en voedingsbegeleiding