First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top
 
wat past bij jou

Rugklachten Delft

Hoe je rugklachten kan voorkomen

Je ziet steeds meer reclame langs komen voor allerlei apparaten om rugklachten te verhelpen of te voorkomen.  Soms is men zo radeloos dat er gegrepen wordt naar hulpmiddelen met een bedenkelijke werking. Wij als medical-personal trainingscentrum in Delft weten wel beter. Rugklachten voorkomen doe je door een goede houding en op de juiste manier te bewegen.

WAT IS EEN JUISTE HOUDING?

Mensen zijn geneigd om wat in elkaar gezakt te bewegen. Kijk maar eens als je in de rij staat voor de kassa van de supermarkt. Hoe staan mensen? Bolle bovenrug, holle onder rug en hoofd naar voren. Deze houding is vooral bij bewegen onder druk zoals tillen funest voor je ruggenwervels. Je haalt namelijk al je kracht zo uit je wervels terwijl je heup het sterkste gewricht is en je daar veel kracht uit zou moeten halen. Daardoor bescherm je je wervels en voorkom je rugklachten.

ROMPSTIJFHEID OM RUG-BESCHERMEND TE BEWEGEN

Als je jezelf aangeleerd hebt om met de juiste houding te bewegen is de volgende stap bewegen met rompstijfheid. Dat wil zeggen dat je je onderste gedeelte van ruggenwervel niet roteert met bewegen maar recht houdt. Dit noemen wij zogenaamd antirotatie bewegen. Deze manier van bewegen gaat gepaard met bracen. Een ademhalingstechniek om van binnenuit kracht te zetten tijdens het ademen om je core in een vaste positie te bewegen. Deze techniek leren wij jou aan als je bij ons komt trainen. Hierdoor wordt je core sterker en voorkom je rugklachten.

RUGKLACHTEN DELFT? NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

Rugklachten kunnen een bron van ergernis zijn en geven het leven minder kwaliteit. Onze Personal Trainers kunnen jou helpen met de juiste houding en bewegen vanuit rompstijfheid om rugklachten te verhelpen en te voorkomen.

Ja! Stuur mij alle informatie over gezonde beweegprogramma’s

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.