First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top
 
first class fitness

Push up

fitnesstermen

Push Up

Bij het uitvoeren van een push up neem je de plank houding aan. Dit betekent dat je op handen en knieën gaat zitten en vervolgens zet je de benen helemaal gestrekt naar achteren.

Je armen staan ook helemaal gestrekt vanaf je romp tot aan de grond.

logo square refurb

Push up varianten

De push up is een compound oefening, oftewel een samengestelde oefening. Dit houdt in dat je meerdere spiergroepen tegelijkertijd gebruikt om de push up goed uit te voeren. De voornaamste spiergroepen die je gebruikt tijdens de push up zijn de borstspieren en triceps. Er zijn een hoop varianten op de push up en dit geeft de mogelijkheid om je spieren op andere manieren te stimuleren.

Push up zwaarder maken

De push up is een bijzonder goede oefening om te doen. Echter, wanneer je de push up vaak traint, zul je zien dat het opdrukken steeds makkelijker gaat. Op een gegeven moment wordt het opdrukken zo makkelijk dat de effectiviteit ervan af gaat. Om sterker te worden en groter te worden qua spiermassa, moet je jezelf altijd blijven uitdagen. Als je eenmaal op het punt bent belandt dat de push up de makkelijk is, dan is het tijd om gewicht toe te voegen. De makkelijkste manier is door een gewichtsvest aan te trekken.

onze filosofie

Resultaten behalen met evidence based methodes

Trainen. Voor een gezond lichaam en fitte geest.

Gezonde voeding. Gevarieerd eten met de Schijf van Vijf

Leefstijl. Goede nachtrust. Beperk alcohol en cafeïne. Voldoende bewegen. Regelmatig ontspannen

Ja! Stuur mij alle informatie over een gratis intake / proefles