First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top
Personal Trainer Delft > Gezond leven  > Populair: Loetje te Delft. Maar wat zit er eigenlijk in een biefstuk
biefstuk bij Loetje

Populair: Loetje te Delft. Maar wat zit er eigenlijk in een biefstuk

Ook de in Delft populaire vestiging van Loetje in Delft staat na de versoepelingen van februari 2022 weer volop in de belangstelling. En dan natuurlijk met de biefstuk als centrale aandachtstrekker. Maar wat zit er eigenlijk in een biefstuk?

 

Wat is eigenlijk biefstuk?

Biefstuk is rundvlees. En rundvlees in Nederland komt hoofdzakelijk van melk- en vleeskoeien van verschillende rassen. Onbewerkt mager rundvlees past in een gezond voedingspatroon.  In verhouding tot andere vleessoorten is rundvlees relatief rijk aan vitamine B12 en ijzer. Biefstuk is dan ook opgenomen in de Schijf van Vijf.

Vlees mag biefstuk heten als het afkomstig is van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende van het rund. Dat zijn allemaal delen van de achterkant. Dat deel van de koe of stier is minder in beweging geweest dan de voorkant, waardoor het weinig bindweefsel bevat. Dat maakt het malser dan andere soortenrundvlees.

De voedingswaarde van biefstuk nog eens onder elkaar

In één stuk biefstuk van 100 gram zit:

  • 108 kcal energie
  • 1,8 gram vet
  • 0,7 gram verzadigd vet
  • 0 gram koolhydraten
  • 0 gram suikers
  • 0 gram vezels
  • 22,9 gram eiwit
  • 0,12 gram zout
``Biefstuk, kan rosé gegeten worden, omdat de meeste bacteriën altijd aan de buitenkant van het vlees zitten. Maar doorbakken is de meest veilige keuze``

is biefstuk eten gezond

biefstuk bij Loetje

Kies bewust, eet met mate en gevarieerd

Vlees past in een verantwoord en gezond eetpatroon. Een biefstuk bij Loetje eten, past daar prima in. Want je hoeft niet perse alleen de biefstuk te eten met jus en witbrood nietwaar. En ook niet wekelijks. Beperk consumptie van bewerkt en rood vlees. Daarnaast is de vleesindustrie voor 20-35% verantwoordelijk voor de uitstoot van alle broeikasgassen. Kies dus bewust.
Het Voedingscentrum raadt aan om per week totaal niet meer dan 500 gram vlees te eten waarvan maximaal 300 gram rood vlees. Een biefstuk past dus ook in gevarieerd en gezond eetschema.
Toch is het voor veel mensen niet eenvoudig een dergelijke schema op te stellen en vol te houden. De gewichtsconsulent van First Class Fitness helpt daar bij.

Wil jij meer informatie over een gezond eet- en beweegpatroon?

Ja! Stuur me alle informatie over meer bewegen en gezond eten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geen reacties
Reageer
Naam
E-mail*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.