Penne met groente, paddenstoelen en noten
Een heerlijk vegetarisch gerecht met pasta, groente, noten en paddenstoelen. Om eindeloos mee te variΓ«ren.
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
IngrediΓ«nten
- 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta
- 50 gram walnoten
- 400 gram roerbakgroente
- of
- 1 aubergine, 1 courgette en 1 rode paprika
- 1 bosuitje
- 100 gram champignons
- 100 gram shiitake
- 1 eetlepel olie
- Β½ blik tomatenblokjes zonder zout
- ProvenΓ§aalse kruiden
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht.
- Maak eventueel de groente schoon.
- Snijd de aubergine in blokjes, deΒ courgette in plakken en de paprika in reepjes.
- Snijd het bosuitje in smalle ringen.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
- Bak de paddenstoelen kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes met wat ProvenΓ§aalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
- Roer er de ringetjes bosui door.
- Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten erover.
IngrediΓ«nten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in eenΒ soep.
Bron: www.voedingscentrum.nl
Geen reacties