First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top

Penne met groente, paddenstoelen en noten

Penne met paddestoelen

Penne met groente, paddenstoelen en noten

Een heerlijk vegetarisch gerecht met pasta, groente, noten en paddenstoelen. Om eindeloos mee te variëren.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta
  • 50 gram walnoten
  • 400 gram roerbakgroente
  • of
  • 1 aubergine, 1 courgette en 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 100 gram champignons
  • 100 gram shiitake
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht.
  3. Maak eventueel de groente schoon.
  4. Snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes.
  5. Snijd het bosuitje in smalle ringen.
  6. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  7. Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  8. Bak de paddenstoelen kort mee.
  9. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
  10. Roer er de ringetjes bosui door.
  11. Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten erover.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

Bron: www.voedingscentrum.nl

Share
Geen reacties
Reageer
Naam
E-mail*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.