Mexicaanse bonensoep
Genieten van peulvruchten doe je zo.
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 dunne prei
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 kleine kipfilet
- 1 eetlepel olie
- gerookt paprikapoeder
- 150 g Mexicaanse groentemix, diepvries
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- peper
- 2 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen, de courgette in blokjes en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe met gerookt paprikapoeder, de groentemix, de tomatenblokjes en 250 ml water en breng dit aan de kook.
- Kook de soep 10 minuten.
- Spoel de kidneybonen af, voeg ze toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Maak de soep op smaak met peper en geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Gebruik de overige tomatenblokjes en Mexicaanse groentemix in deze smakelijke empanadas!
Bron: www.voedingscentrum.nl
Geen reacties