Kip in vijfkruidenmarinade
Door de marineertijd trekken alle smaken goed in de kip.
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
IngrediΓ«nten
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van steranijs, sechuanpeper, venkel, kaneel en kruidnagel)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 2 kleine kipfilets
- 120 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 3 theelepels kerriepoeder
Bereiding
- Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, het uitgeperste teentje knoflook, 1 eetlepel olie en wat peper.
- Snijd de kipfilets in de lengte in tweeΓ«n.
- Bestrijk de stukken filet met het mengsel en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en bruin.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca.Β 10 minuten gaar.
- Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de rijst mee.
- Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap en margarine.
IngrediΓ«nten over?
Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.
Bron: www.voedingscentrum.nl
Geen reacties