Gezonde spaghetti Bolognesesaus
Maak deze gezonde variant van spaghetti bolognese met lekker veel groente, volkoren pasta, zelfgemaakte saus en mager rundergehakt. Bekijk ook de video.
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
IngrediΓ«nten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 worteltjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel gedroogde of verse oregano of Italiaanse kruiden
- 175 gram volkoren spaghetti
- 8 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en was de bleekselderij en de wortels.
- Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
- Fruit de groente 5 minuten mee.
- Voeg de tomaten met het vocht toe en de Italiaanse kruiden toe en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
- Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.
IngrediΓ«nten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Bron: www.voedingscentrum.nl
Geen reacties