Maak deze gezonde variant van spaghetti bolognese met lekker veel groente, volkoren pasta, zelfgemaakte saus en mager rundergehakt. Bekijk ook de video.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel gedroogde of verse oregano of Italiaanse kruiden
  • 175 gram volkoren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en was de bleekselderij en de wortels.
  2. Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
  3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
  4. Fruit de groente 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten met het vocht toe en de Italiaanse kruiden toe en kook dit in 15 minuten tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum.
  8. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Bron: www.voedingscentrum.nl

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.