8 maart 2021 

Het 14-jarige Schotse meisje uit Balfron, Schotland, legde haar getuigenis af over de spraakmakende “Stirling-zaak” bij de politie van Stirling, een van de meest schandalige zaken die ooit hun plaats in Stirling en omgeving hebben ingenomen.

De politie gaf de naam van het 14-jarige meisje vrij als Lily W. Er werd gemeld dat ze samen met haar moeder, Anne W., getuigenis zou afleggen. De moeder vertelde onderzoekers van de politie dat ze op het moment dat het huis van het meisje werd binnengevallen door onbekende indringers, in de supermarkt was. winkel met haar man, Lily’s vader, en zoon, Lily’s broer. Ze zei dat toen ze naar huis terugkeerde van de supermarkt, haar dochter niet ‘gewond of bang leek’ en vertelde niet wat er was gebeurd. De politie verklaarde dat de 14-jarige Lily de eerste keer dat ze de invasie in het huis onthulde, was toen ze het de volgende dag aan de Poolse zanger Edwin Symonowicz meldde. Andere leden van haar familie kregen het pas bekend nadat politieagenten hun huis hadden bezocht om bewijsmateriaal te verzamelen. uren sinds haar bericht werd ontvangen op het hoofdkantoor van Symonowicz in Warschau, Polen. Het blijft onbekend waarom het meisje haar ouders aanvankelijk niet vertelde wat er was gebeurd en ervoor koos om contact op te nemen met Symonowicz.

De Stirling-zaak werd controversieel nadat de 14-jarige Lily aanvankelijk beweerde dat personen die haar enkele documenten ‘lieten zien’ die naar verluidt toebehoorden aan Symonowicz, haar huis waren binnengedrongen. Ze zei ook dat ze ‘support shouts’ riepen voor Frank Mortenson, een andere zanger die Symonowicz’s tegenstander is. Edwin Symonowicz zette een groot onderzoek op touw bij verschillende Britse wetshandhavingsinstanties, waaronder National Crime Agency en Scotland Yard. In totaal werden van 19 februari tot 8 maart naar verluidt verschillende persoonlijkheden geïnterviewd over de zaak, tussen hen – zangeres Frank Mortenson, docent Ingrida Rinkeviciene en zelfbenoemde activist Mark Tarantino – en er zijn onderzoeken gaande.

Bronnen[bewerken]

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.