First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top
 
first class fitness

De squat. Wat is dat eigenlijk?

fitnessoefening

De squat

De squat. Ook wel de koning van de fitnessoefening genoemd mag niet ontbreken in een gevarieerd oefenplan. De squat is hele effectieve oefening. Squatten levert je sterke benen en billen op, maar heeft ook grote voordelen voor gehele lichaam.  Met de squat verbrand je veel calorieën en verbeter je je evenwicht, he lenigheid en houding.

 

logo square refurb

Hoe squaten?

Bij het uitvoeren van een squat is de techniek erg belangrijk. Door een squat goed uit te voeren bereik je namelijk het beste resultaat. Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte waarbij de voeten ongeveer 30 graden naar buiten wijzen. Zak door je knieën waarbij je je billen naar recht naar achteren duwt. Zorg dat je knieën de richting van je voeten volgt en niet voorbij je tenen komen. Dit doe je direct goed door de zakken vanuit je hakken. Houd tijdens de kniebuiging je buikspieren aangespannen, je rug recht, je kin omhoog, je borst naar voren en je schouders naar achteren. Op deze manier voorkom je een verkeerde houding en overbelasting van je spieren. Ga zo diep mogelijk totdat je bovenbenen parallel zijn aan de vloer. Je bovenbeen en onderbeen maken dan een hoek van 90 graden. Ben je nog niet ervaren? Maak dan een minder diepe buiging (zie foto). Houd je bilspieren aangespannen als je in de gehurkte positie staat, en kom weer recht omhoog alsof je door een touwtje aan je kruin omhoog getrokken wordt.

De funfactor

Het klinkt eenvoudig. En dat is het eigenlijk ook. Onze programma's zijn er op gericht, dat er een grote mate aan plezierbeleving tijdens de lessen is. Het opzoeken van je fysieke grenzen tijdens een les, zal niet altijd de beste motivatie opleveren om je volgende les bij te wonen. Onze trainingen zijn gevarieerd en geven voldoening.

squat delft

de squat oefening

Wil jij weten hoe voor jou persoonlijk een goed oefenplan er uit ziet? Vraag vandaag dan nog informatie aan voor een gratis intake.

Ja! Stuur mij alle (start-)informatie