First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Top

De 2 belangrijkste tips om van ischias af te komen

de-2-belangrijkste-tips-om-van-ischias-af-te-komen

De 2 belangrijkste tips om van ischias af te komen

Ischias is zenuwpijn in de bilstreek die kan uitstralen naar de benen. Ischias kan vervelende klachten met zich meebrengen die je behoorlijk kunnen belemmeren.

Heb je al langer dan 6 weken last van ischias? De ischias is dan chronisch geworden. Bekijk onderstaande tips om van zowel reguliere ischias als chronische ischias af te komen.

Tip 1: Je kunt oefeningen doen om de klachten van ischias te verminderen.

Een oefening om de spieren en zenuwen te laten ontspannen is om op je handen en knieën te zitten en je rug steeds ‘hol’ en ‘bol’ te maken. Je kent deze oefening misschien uit de yoga, dan wordt het de cat/cow oefeningen genoemd. Daarnaast kan de oefening ‘de squat’ helpen.

Dit helpt niet alleen om de spieren en zenuwen te ontspannen, maar maakt de spieren in de benen ook sterker. De oefening ‘dead lift’ heeft datzelfde effect, maar dan vooral op de onderrugspieren.

Tip 2: Zorg ervoor dat stress en emoties onder controle zijn

Wanneer je last hebt van chronische ischias, zijn er andere manieren om de pijn te verhelpen. Chronische ischias wordt in verreweg de meeste gevallen veroorzaakt door een oorzaak die je wellicht niet direct zou verwachten.

Chronische ischias, die langer duurt dan 6 weken, wordt in veel gevallen veroorzaakt door mentale spanningen. Die spanningen kunnen veroorzaakt worden door stress, zorgen, piekeren over problemen en het niet uiten van emoties.

Aangezien je mentale gezondheid zo’n grote invloed heeft op de klachten die je bij ischias kunt ervaren, is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan. Naar een pijnloos leven, zónder steeds pijnstillende behandelingen te proberen.

Een fysieke klacht zoals ischias, heeft dus in veel gevallen een onderliggende, psychologische oorzaak. De aanpak van die oorzaak kan voor veel meer zorgen dan enkel verlichting van de pijn.

BreinMedicijn gebruikt een behandelmethodiek die ervoor zorgt dat je op een juiste manier leert om te gaan met stress, druk en zorgen. Hierdoor zal het zelfherstellend vermogen van je lichaam zijn werk gaan doen en kan je ischias definitief verdwijnen.

Chronische ischias is dus wel degelijk te genezen, zelfs als deze al maanden pijn veroorzaakt en nog niets heeft geholpen tot nu toe.

Share
Geen reacties
Reageer
Naam
E-mail*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.