First Class Fitness heeft een splinternieuwe gym aan de Schieweg te Delft. Nu ook voor groepslessen. Claim de gratis proefles.

+31 (0)6 45 40 24 70

Schieweg 1A, 2627 AN Delft

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Top

Dankzij deze methode wordt jouw pijn tijdens het zitten verlicht

young smiling girl sitting floor hugging knees looking straight

Dankzij deze methode wordt jouw pijn tijdens het zitten verlicht

Pijn in het zitvlak kan erg vervelend zijn. Tijdens het eten, op de bank een filmpje kijken en tijdens werken is de pijn aanwezig. Wat kan nog helpen om deze pijn te verlichten of zelfs volledig laten te verdwijnen?

Langdurige en regelmatige pijn in de bilspieren is in veel gevallen de uitkomst van het piriformis syndroom. De piriformis is één van de bilspieren die dichter bij de heup ligt. Wanneer deze spier langdurig onder spanning staat zullen er pijnklachten optreden. Deze spanning kan resulteren in triggerpoints. Triggerpoints zijn kleine, harde verzuringen in de spier.

Triggerpoints vragen enorm veel energie van die spier waardoor omliggende spieren taken zullen overnemen. Wanneer dit gebeurt, bestaat de kans dat er ook triggerpoints vormen op die spieren. Dit zorgt voor uitstralingspijn. De pijn is aanwezig op een andere plek dan waar het veroorzaakt wordt. Een bekende behandeling voor triggerpoints is dry needling. Er wordt gebruik gemaakt van een naaldje en het wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut. Bij deze techniek is het doel om de spiervezels voor langere tijd te laten ontspannen.

Dry needling is in tegenstelling tot acupunctuur echt gericht op het verhelpen van triggerpoints. Het is pijnloos, maar wanneer de triggerpoint aangeprikt wordt kan de spier kort samentrekken. Het gevoel daarvan is vergelijkbaar met een kleine stroomschok. Deze behandeling is een manier om de klacht goed aan te kunnen pakken. De triggerpoints zullen onmiddellijk ontspannen en daardoor zal de pijn in het zitvlak verminderen. Echter, dry needling pakt niet de échte oorzaak van de triggerpoints aan waardoor triggerpoints op termijn weer terug zullen komen.

De oorzaak zit vaak niet in de spier zelf, maar heeft in veel gevallen te maken met je mentale gezondheid. Langdurige stress is een veelvoorkomende oorzaak van het piriformis syndroom. Om écht weer pijnloos te kunnen leven is het belangrijk om de diepere oorzaak aan te pakken. Dit maakt het risico op terugkomst van de klachten minimaal.

BreinMedicijn biedt een behandelmethode die je leert omgaan met stress, druk en onrust. Deze behandeling gaat uit van het zelfherstellende vermogen van je lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat u op den duur weer pijnvrij wordt.

Share
Geen reacties
Reageer
Naam
E-mail*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.