Broccoli met sinaasappeldressing
15 november 2020
Voor deze broccolisalade heb je slechts 5 ingrediënten nodig.
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- ½ sjalotje
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olie
- mespunt mosterdpoeder
- 400 gram broccoli
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd het stukje sjalot heel fijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Pers 1 helft van de sinaasappel uit en snijd van de andere helft het vruchtvlees in stukjes.
- Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap, het mosterdpoeder, de sjalot en wat geraspte sinaasappelschil.
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in 5 minuten net gaar.
- Schep de dressing en de blokjes sinaasappel door de groente en laat dit afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan. Schenk 75 ml water in de pan, breng dit aan de kook en roer het aanbaksel van de panbodem los.
- Geef de jus met het vlees en de aardappelen bij de broccoli.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Verwerk de overige broccoli bijvoorbeeld in een vissoep.
Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui. Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Gebruik de rest van het sjalotje in een zomerse gazpacho.
Bron: www.voedingscentrum.nl
Geen reacties